Njut av lugnet, naturen och en god natts sömn i sköna sängar samt ta del av en kulinarisk upplevelse som är något utöver det vanliga.

Nationaldagsweekend

Börja nationaldagsfirandet ett dygn tidigare och vakna upp till Sveriges dag omgiven av Sångas betagande natur. Ge dig själv ett avbrott från vardagen; en chans att andas ut och ladda batterierna medan du mjukt glider in i firandet. Efter en kväll med en matupplevelse utöver det vanliga väntar en morgon där du vaknar upp till lugnet, redo att välkomna nationaldagen med öppna armar. Gör detta till en tradition som firar både vårt land och livets finare stunder. bort dig själv och ditt sällskap, njut av de vackra omgivningarna och upplev Sånga.

VARMT VÄLKOMNA!

Utflyktstips på Nationaldagen:

Drottningholms slott

13:00-15:00 Festkonsert med Rickard Sjöberg. Här bjuds på musik och sångnummer från Anton Hagman, Dekadansbandet och Kulturskolans elever. Det blir även högtidstal och utdelning av Kultur och fritidsnämndens Stora Pris till Björn Bernström.

11:00-16:30 Drottningholms Slottsteaters säsongsinvigning firas med ett späckat program, däribland: teaterföreställning i två korta akter, 5-minutersopera, föredrag om folkdräkter, sång av Ander J Dahlin och dans av Mario Perez Amigo till Drottningholmsteaterns orkester.

12:45 Gå med i nationaldagsparaden genom parken från Teaterplan som leds av tre musiker från Ekerö Kulturskola.

11:00-16:00 Aktivitetsområde med prova-på-verkstad från Träkvista sjöscoutkår och Alsnu vikingar och interaktiv barnteater av och med BUS

Drottningholms Slottskyrka
I år blir det ingen konsert med elever från Ekerö Kulturskola i slottskyrkan vilken är stängd inför det kungliga dopet av H.K.K. Prinsessan Adriennes dop 8 juni.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Erbjudanden, nyheter och mycket annat roligt. Vi lovar att inte höra av oss för ofta.

Genom att klicka på ”skicka” samtycker du till att vi skickar nyhetsbrev via e-post till dig. Du kan när som helst välja att inte längre få våra utskick. Läs mer här om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka övriga rättigheter du har och här finns info om s.k cookies