Försiktighetsåtgärder för minskad smittspridning

Med anledning av Covid 19 har vi tagit till flera åtgärder så att alla gäster och medarbetare ska känna sig trygga, samt för att säkerställa minimal smittorisk för alla som vistas här.

Säkra besök och vistelser

Här på Sånga har vi gott om alternativ för avskilda konferenser för alla grupper, stora som små. Vi har stora luftiga konferensrum och lokaler samt flera möjligheter att mötas i egen byggnad. Vi kan även erbjuda boende i eget hus. Vi har totalt 143 hotellrum utspridda på 7 byggnader. I den största byggnaden som rymmer 72 övernattande gäster sprider vi ut er över flera plan när möjlighet finns.

Vi har en fin utemiljö här med motionsspår, vackra promenadstråk, utegym och andra utomhusaktiviteter som passar för er som vill hålla er utomhus så mycket som möjligt.

Att vi får använda branschorganisationen Visitas dekal Safe to Visit innebär att vi följer deras rekommenderade åtgärder för säkra besök och vistelser. Självklart följer vi även myndigheternas rekommendationer och restriktioner. Ni kan vara trygga med att vi gör allt vi kan för att minska smittspridningen. Nedan ser ni hur vi arbetar kring just detta.

Hur säkerställer vi att personal och gäster känner sig trygga

Självklart stannar vi hemma om vi har feber eller förkylningssymptom. All personal är extra noga med handtvätt och använder handsprit och det finns handsprit tillgängligt för er gäster i våra lokaler.

Samtliga konferenssällskap får en större lokal att vistas i för att kunna hålla rekommenderat avstånd till varandra.

Vi undviker inhyrd personal i så stor utsträckning som möjligt. Vi har ständig kontakt med hur leverantörerna för inhyrd personal informerar sina anställda. Vi ger samma information till vår inhyrda personal som till vår egen personal vad gäller hygien och andra rutiner.


Rutiner restaurang

Lunch och middag serveras alltid till bordet i vår rymliga restaurang, där vi ser till att det är rätt distans mellan borden och sällskapen. Vi placerar er gäster i separata grupper för att reducera smittorisken. Vår personal har alltid personalkläder på sig för att du som gäst ska känna dig trygg.

Vad gäller servering har vi tagit till följande åtgärder:

– Frukost: Plasthandskar och handsprit finns tillgängligt på buffén. Mindre uppläggningsfat som byts oftare. Känsliga gäster har möjlighet att beställa från köket.

– Fika: all förtäring serveras i bit för varje gäst. T ex färdiga smörgåsar istället för bröd och ost som skärs upp på plats. Fikat serveras separat för varje grupp

– Vi dukar borden så att samtliga sällskap håller rekommenderat avstånd till varandra.

Rutiner städ

Vi städar med bakteriedödande medel vid alla städtillfällen och är speciellt noga med golv, handtag, hissknappar och räcken. Det är god tillgång till handsprit och plasthandskar, det finns i varje möteslokal och på utvalda platser på anläggningen.

Vi använder engångshanddukar på toaletterna och information om handtvätt finns uppsatt på flera ställen. Vi hänvisar även våra gäster till olika toaletter för varje grupp, i den mån det går.


Vill ni veta mer, tveka inte att kontakta oss.