Närodlat och ekologiskt med kompromisslösa smaker.

Med ett modernt tänk kring hållbarhet, ekologi och cirkulär matlagning skapas magisk mat gjord på råvaror från våra fantastiska bönder. Enkelt men självklart – från jord till bord till jord. Vi lånar vår råvara från jorden, förädlar och serverar den för att slutligt återlämna resterna som blir gödning till nästa sådd. Till och med dricksvattnet kommer från Mälaren utanför fönstret och har renats i vårt eget vattenverk.

Vårt kök arbetar allra helst med närodlade och ekologiska råvaror från Sveriges bönder, hållbart producerade och alltid aktuella för säsongen. På gården kommer odlingar växa fram, och att själv kunna plocka sina egna örter och tomater, det är rena lyxen för en kock – och för dig som gäst.

Frukost

Varje liten del av vår frukost är hantverksmässigt lagat från grunden – alltid av de bästa råvaror som säsongen kan erbjuda. Det vi inte gör själva är handplockat och varsamt utvalt från lokala producenter.

Sammanfattningsvis; det här är inte den största frukost du sett – men det kan vara den bästa du ätit.

Lunch

Här finns något på tallriken redan när du sätter dig. Nybakt bröd och kanske en nylagad crêpe, en fräsch gazpacho eller en vårrulle som nyss varit i fritösen? Ett vällagat tilltugg i väntan på maten helt enkelt. Till lunch erbjuder vi sedan en vegetarisk rätt, en kötträtt eller en fiskrätt som serveras till bords på tallrik. Och självklart är all mat gjord på ekologiska råvaror i säsong.

Middag

Vår ambition är att erbjuda ett trevligt häng efter en dag av möten. Fantastisk service, varm atmosfär och avslappnad stämning. Och för att verkligen skapa de där minnesvärda måltiderna så går vi ifrån det klassiska trerätters-upplägget. Hos oss serveras maten på fat, skålar och karotter där alla får ta för sig själva vid bordet. Som en söndagsmiddag i goda vänners lag – där ingen behöver tänka på disken.

 

Fika

Vi vill göra fikat till en av dagens höjdpunkter – inte bara något som håller energin uppe till nästa måltid.

Förmiddag

Vid ankomst välkomnas ni med en rågbrödsmacka med röra gjord på svenska gröna ärtor och Sveriges kanske första Herrgårdsost – Wrångebäckost från Almnäsbruk. Till denna härliga macka serverar vi must från Äppelfabriken här ute på Färingsö.

Eftermiddag

Vi rullar ut bakvagnen direkt från ugnen med säsongens paj och våra spenat- och färskostbullar. Till det serveras kallpressad juice och salta honungsrostade mandlar.

Självklart finns det även kaffe och te. I vårt fall Señoras som görs av bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor, och ekologiskt te som serveras från vår vackra samovar.