Calle Glaumann är sedan den 1 september i år ny vd för Bygruppen (en del av LRF) och Sånga-Säby, LRF:s Konferens och hotell på Ekerö. Visionen är att utveckla Sånga-Säby till en självklar destination för såväl företag som privatpersoner i alla åldrar.

Calle Glaumann

September 2020

Bara 30 minuter från Stockholm, lummigt inbäddad vid Mälarens strand ligger Sånga-Säby.  Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har disponerat Sånga Säby sedan början av 1900-talet och  de senaste åren brukat den som ett renodlat konferenshotell.  

Nye vd:n Calle Glaumanns uppdrag är att utveckla Sånga-Säby för framtiden.  

“Det här är en fantastisk plats för att komma nära naturen, bara en halvtimmes resa från  Stockholm. Här finns skogen, jorden, vattnet och djuren – lantlivet så otroligt nära och  tillgängligt. Det är en ynnest att få arbeta här och visa vad det går att göra med svenska,  lokalproducerade råvaror och resurser säger Calle Glaumann.”

Det finns idag ett stort och ökande intresse för naturliv, odling och självhushållning.  Ett intresse som tagit extra fart under Coronapandemin.  

“ Idag vill många komma ut i naturen, känna lugnet och få naturupplevelser – utan att göra  avkall på bekvämligheten, säger Calle Glaumann, och Sånga-Säby är en perfekt plats för det.  Dessutom har vi en rik historia och en engagerad ägare i LRF, som vet att hållbarhet och  lönsamhet går hand i hand.” 

Just nu är Sånga-Säby stängt och den första uppgiften blir att utvärdera olika alternativ för att  föra den anrika platsen in i framtiden. Calle Glaumann har tidigare som ägare och vd utvecklat  och drivit Fagerudd konferens AB och haft ett flertal positioner inom medlemsorganisationen  Svenska Möten, där han varit delaktig i ett framgångsrikt förändringsarbete. Nu ser han fram  emot att, tillsammans med LRF och Bygruppens styrelse, sätta planen för Sånga-Säbys  framtida inriktning.  

“De gröna näringarna är framtiden. Se bara på intresset för ekologisk mat, lokala råvaror och  det moderna lantlivet – människor vill vara en del av en hållbar framtid. 

Och det kan vi erbjuda!”

För mer information kontakta Calle eller någon annan här på Sånga.

Liknande inlägg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Erbjudanden, nyheter och mycket annat roligt. Vi lovar att inte höra av oss för ofta.

Genom att klicka på ”skicka” samtycker du till att vi skickar nyhetsbrev via e-post till dig. Du kan när som helst välja att inte längre få våra utskick. Läs mer här om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka övriga rättigheter du har och här finns info om s.k cookies