Befinner man sig i en makalöst vacker natur så är det en självklarhet för oss att vilja ta hand om den med hållbarhet i fokus.
Vår kärlek till det moderna lantlivet är genuin, sprunget ur omsorgen kring skogen, vattnet, jorden och djuren. Hållbarheten ligger till grund för allt vi gör och gjort sedan vi blev Sveriges första Svanenmärkta hotell 1999. Det knyter an till vårt arv, vår historia och vår framtid!
Vi producerar egen el, varmvatten med solpaneler och självklart använder vi svenska råvaror så långt det är möjligt, gärna från våra grannars gårdar och odlingar bara ett stenkast bort. Till och med dricksvattnet kommer från Mälaren som ligger precis utanför fönstret, renat i vårt eget vattenverk och renat ytterligare en gång innan vi återlämnar det. Det är hållbart.
Sommaren 2021 investerade vi i en varmkompost där alla våra matrester blir till jord. Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet och det känns makalöst bra att det lilla vi slänger nu blir till näringsrik jord – perfekt som extra näring för planeten och oss.
Vi gör helt enkelt allt vi kan för att vara så hållbara som möjligt här på Sånga, och vijobbar hela tiden för att ytterligare minska vår klimatpåverkan.
Restaurangen och hållbarhet
Självklart arbetar vi så hållbart som möjligt i vår restaurang. Lunch och middag på Sånga serveras alltid på tallrik och inte från buffé, för att vi vill minska matsvinnet som annars bli.
Skulle det bli kanelbullar över från konferensfikat så är det perfekt att dagen efter göra biscotti av dessa. Det är ett enkelt sätt att ta tillvara på det vi bakat. Härliga gröna ärtor som blir över blir vid lunchen blir gärna en läcker röra till frukost dagen efter.
Vill du veta mer om oss eller har frågor, se de vanligaste frågorna vi brukar få här.