Laddar Laddar innehåll ...

Kökschef - Fredrik Hedin

Möt vår kökschef som bla har vunnit OS-silver i matlagning och har en lång erfaranhet av jobba med ekologiska råvaror

I december 2016 började Fredrik på Sånga-Säby och kom då närmast från Solliden på Skansen där han var kökschef.
Hans resa inom restaurangbranchen började av en slump då han fick extrajobb i köket under sin skoltid.

Efter gymnasiet flyttade Fredrik till Skottland där han jobbade på en biodynamisk handelsträdgård under några år. När Fredrik kom tillbaka till Sverige jobbade han på ett antal olika hotell och restauranger i Stockholm som bland annat kökschef.
I början av 1990-talet startade Fredrik en restaurang & delikatessbutik på Ekerö. I samma veva blev han tillfrågad om att ingå i Stockholm Culinary Team som tävlar internationellt i bland annat World Culinary Cup och OS. Laget tog hem flera medaljer i båda tävlingarna vid flertalet tillfällen.
Individuellt har Fredrik vunnit brons i World Culinary Cup och har dessutom tagit hem ett OS-silver i matlagning.
2013 var Fredrik med och ansvarade för maten när Sveriges nationaldag firades  vid ambassadens residens i Mexico City. 2014 var han även med och ansvarade för maten när en svensk handelsdeligation med Sveriges dåvarande handelsministern besökte ambassadens residens i Mexico City

Att jobba med svenska och ekologiska råvaror är en självklarhet för Fredrik och precis som resten av Sånga-Säby värnar han om miljö och att jobba hållbart. Med sin gedigna bakgrund inom restaurangvärlden har Fredrik mycket att tillföra, och vi är väldigt glada över att ha honom här som medarbetare.

XS SM MD LG