Laddar Laddar innehåll ...

MILJÖ

Man kan alltid bli grönare, även om man redan är grönast!

Många väljer oss tack vare vår miljöprofil. Att ta ett stort miljöansvar har alltid varit en självklarhet för oss på Sånga-Säby. Vi är dessutom ett klimatneutralt företag, vilket betyder att vi kompenserar för den miljöpåverkan som konferenser och arrangemang genererar. Förutom vårt långtgående miljöprogram klimatkompenserar vi för alla utsläpp, inklusive våra gästers resor till och från oss. Efter avslutad konferens kan du få en fullständig miljörapport på vad din konferens genererat i CO2 utsläpp.

Sånga-Säby är en Svanen-märkt anläggning, och även om det är något som vi är oerhört stolta över, är det inget som vi nöjer oss med. Vi ser Svanenkraven som vår lägstanivå, och det går inte en dag utan att vi aktivt jobbar på att förbättra vår miljöprofil ytterligare.

Mycket av vårt arbete sker bakom kulisserna och omfattar bland annat inköp, utbildning och åtgärder för minskad energi och vattenförbrukning. Vi sorterar och återvinner allt avfall, och har ett eget vattenverk som förser oss med dricksvatten från Mälaren. Det mesta av duschvattnet på hotellet värms upp med solpaneler och hela vår anläggning värms med hjälp av sjö- och bergvärme. Badrummen i vår nybyggda hotelldel Tallbacken, har elektrisk golvvärme som till stor del försörjs av solceller.

Du kan med andra ord ha ett gott grönt samvete under hela din vistelse här hos oss! 

Bygruppens Hållbarhetsarbete

Koncernen har en Hållbarhetspolicy som ligger som grund till vårt arbete, och för Sånga-Säby är miljöengagemanget den särskilt utmärkande delen.

Rena fakta

Här på Sånga-Säby har vi ett långtgående miljöarbete. Vi var först i Norden med att bli ett svanenmärkt hotell, och är idag den mest klimatsmarta a...

Klimatrapport

Sånga-Säby klimatkompenserar för den Co2 påverkan som kommer från vår verksamhet.

XS SM MD LG