Klimatrapport

Sånga-Säby klimatkompenserar för den Co2 påverkan som kommer från vår verksamhet.

Vi klimatkompenserar för långt mer än internationell praxis inom vår bransch och beräknar därför förutom energi, godstransporter och egen tvätt även in gästers resor till och från anläggningen bokade via oss, personalens resor till och från arbetet, och även den mat och dryck våra gäster konsumerar. Därför är Sånga-Säby Hotell & Konferens 100% Klimatneutralt.

Här bredvid kan du läsa mer om varje rapport.
Så här ser vår Co2 påverkan ut de senaste åren

Co2 påverkan

Kommentarer till årets rapport (2017)
:
Vår största miljöpåverkan finner vi i beräkningar för godstransporter och personalens resor till och från arbetet. För år 2017 är vår miljöpåverkan beräknad till 346 ton Co2.

Fortsatt är det godstransporter och den mat & dryck vi serverar våra gäster som har störst påverkan i vår beräkning. Vi fortsätter att "skruva lite till" där möjligheten finns. Bland våra leverantörer märks ett ökat intresse och engagemang att ställa om till förnyelsebara bränslen, transporter och material.
Den mat vi serverar ska smaka gott och anpassas till våra gäster. Vi har alltjämt ett uppdrag som skyltfönster för Sveriges Bönders produkter och vi kan som första konferensanläggning i Sverige använda märkningen Kött från Sverige i vår servering. Vi fortsätter att använda oss av svenska råvaror, närproducerat, säsongsbaserat gärna krav eller ekologiskt.

Sånga-Säby klimatkompenserar även under 2017 till Saysetha Small Hydro Power Project i Laos- ett projekt som bidrar till att utveckla hållbar energi genom vattenkraft i regionen- istället för att som tidigare skövla och elda regnskog för att få energi. Projektet producerar så mycket energi att man också kan sälja förnyelsebar el till det Thailändska energinätet.
Vår klimatkompensation sker genom samarbete med South Pole Group

South Pole