Laddar Laddar innehåll ...

Våra utställare

Nedan finner du mer info om våra utställare

Anitas Smycken
Jag skapar egendesignade smycken, tavlor, skålar m.m. i ett handgjort planglas som kommer från USA (Bullseye).
Varje sak jag skapar är unik, de finns bara i ett exemplar.

http://www.123minsida.se/AnitasSmycken/11676564

Birgittas matbod
Birgittas Matbod är ett småskaligt familjeföretag beläget på Öland och drivs sedan tio år tillbaka av familjen Tunhov. I det egna köket tillverkas tomatmarmelad, syltade tomater, olika sorters smaksatt honung från Öland, Öländsk chutney samt toastsenap från recept framtagna av Birgitta Tunhov, som familjen fortsätter att förvalta efter hennes bortgång.
Birgittas Matbod har vunnit flera utmärkelser tex. Brons i SM i Mathantverk 2011 och Gyllene Pumpan 2012

www.birgittasmatbod.se

Carina
Jag heter Carina och skall vara med på årets julmarknad på Sånga-Säby 2-3 december.
Min hobby är att göra kort och att dekorera ljus som jag kommer att sälja på
marknaden.

Ebbadam
"Tidlösa, Moderna, Unika smycken - för den medvetne."
Vi skapar och designar Smycken av äkta silver och/eller sötvattenspärlor.
Vackra, tidlösa och unika smycken som varje kvinna och man känner stolthet att bära!
Vid skapandet av våra smycken använder vi endast material av högsta kvalitet, sterling silver, odlade sötvattenspärlor och halvädelstenar. Alla smycken är handgjorda, vilket gör dem exklusiva och unika.

http://www.ebbadam.se/

Ekerö Keramik och Design
Hos Ekerö Keramik och Design hittar du handgjord keramik med det enkla och naturliga som inspiration. Jag som driver Ekerö Keramik och Design heter Therése Ahlin Lindersson, jag bor tillsammans med min familj i ett hus på Ekerö, där jag också har min verkstad. Efter många år i reklambranschen bestämde jag mig för att pröva mina egna vingar och få utlopp för den kreativitet som jag så länge haft omkring mig. Våren 2015 startar jag min verkstad och njuter av att varje dag inspireras av de nya utmaningar som man som nybliven keramiker har förmånen att brottas med.

http://www.ekerokeramik.se/

Fjäderholmarna Choklad
På Stockholms närmaste skärgårdsö - Fjäderholmarna - hittar du öns chokladbutik med egen tillverkning. Här gjuter vi praliner, bräck och chokladkakor med smaker kopplade till Fjäderholmarnas spännande historia. Ett och annat experiment med olika smaksättningar finns också på tillfälligt besök eller kanske för att stanna.
Ställer endast ut söndag 3 december

www.fjaderholmarnachoklad.se

Franzéns Charkuterier
Produktionen sker för hand i liten skala för att uppnå en kompromisslös kvalitet. En stor del av produkterna är lufttorkade, både korvar och hela köttbitar. Inspirationen kommer från bland annat italienska, tyska, franska och ungerska korvar av salamityp och och lufttorkade produkter. Franzéns Charkuterie föder vi upp egna linderödssvin med mycket omtanke och giftfritt odlat foder. En grundläggande tanke med Franzéns Charkuterier är genomskinlighet; hela produktionen, från djurhållningen till den färdiga korven ska vara helt öppen för insyn.

http://franzenscharkuterier.se/

FruSmed 
Jag har en liten silversmidesverkstad mitt ute i den norrbottniska skogen, där jag tillverkar smycken i äkta silver med inspiration ifrån naturen.
Har hållit på med detta i ca 20 år och tycker fortfarande att det är lika spännande och utmanande. Min andra hobby är örter och läkeväxter och gör med glädje både salvor och tinkturer. Varmt välkommen att hälsa på mig på julmarknaden.

www.frusmed.com

Fröjds Hantverk 
Jag heter Ann-Marie Fröjd och är hemmahörande i Stenhamra. Är lite av en mångsysslare och har hållit på med olika hantverk i hela mitt vuxna liv. Egen företagare sedan 2012.
Arbetar gärna med att skapa olika föremål i betong såsom fat, ljusstakar och lyktor samt en hel del
andra föremål. Målar egendesignade snapsglas och ljuslyktor.  Tillverkar också egna smycket såsom handsydda halsband, armband och örhängen där jag alltid använder lås och krokar i sterling silver. Syr också armband i en kombination av pärlor och läder. Har även en hel del andra produkter såsom små vättar i lera, träaskar, pås-påsar till förvaring av kassar.

Glada Fåret
Jag som driver företaget Glada Fåret heter Titti Strömne.
För egen del har fåren följt mig genom livet; med start hos mina föräldrar på gården Björklund, under husdjursagronomutbildningen på Ultuna – men det var framförallt under mitt år som lantbrukselev på olika större fårgårdar i Sverige och utomlands som jag alltmer fick upp ögonen för detta mångsidiga djurslag

http://www.gladafaret.se/

Greenroom spa och massage
Greenroom är det lilla företaget med stort hjärta. Vi arbetar med särskilt utvalda och kvalitativa produkter i våra behandlingar, som alla innehåller så naturliga och välgörande ingredienser som möjligt. Vi som arbetar på och driver Greenroom heter Jenny och Camilla och vi brinner för hälsa och friskvård och ser fram emot att få ta hand om er i någon av våra behandlingar!

http://www.greenroomspamassage.com/

Juntras Grönt
Ute på Färingsö/Ekerö finns jag och min gårdsbutik. I gårdsbutiken har vi nyskördade grönsaker och blommor.
Obesprutade grönsaker & inspirerande miljö!

http://juntrasgront.se/

Jämtlands Vingård och Örtagård Öst
För 30 år sedan började vi, två bröder i Jämtlands inland, att experimentera med förädling av de bär och den frukt som man hittar i skogarna runt gården där vi bor. Med stöd av recept från en gammal kokbok, som länge gått i arv i släkten, skapade vi en modern metod för tillverkning av sylt och saft men även nektar och vin. Vi skaffade egna bin och nära relationer med de bästa odlarna i trakten. Snart hade vi byggt en vingård i farfars gamla lada och så blev Öster Övsjö "Byn med vin och bin". Nu levererar vi från vårt varumärke Örtagård Öst och vårt bolag Jämtlands Vingård till några av världens bästa restauranger.

http://www.jamtlandsvingard.se/

Kanonholmen
Familjeföretaget Kanonholmen Seafood erbjuder fisk & skaldjur av yppersta kvalitè till både privatpersoner, företag och event. Hos oss hittar du både färskt och fryst, rökt och gravat. Denna resa, fram till dit vi är idag, började redan på 80-talet då två bröder började hantera fisk på diverse olika sätt i Sandarne. Allt från beredning till uppköp av fisk. Självklart är erfarenheten och kunnandet enormt stor inom företaget.

www.kanonholmen.se

Kultursmide
Mats Pedersen driver kultursmide och började för drygt 10 år sen med klassiskt järnsmide. Allt som Mats smider görs på beställning och varje produkt är på så vis unik. Mats smider enligt gamla traditioner och hans specialitet är nycklar, lås och beslag. Mats är medlem i Sveriges Konstsmidesförening och har deltagit i de senaste fyra årens Svenska och Nordiska Mästerskap.

http://www.kultursmide.se/

Magasin Genuin
Jag gjuter fat, skålar, ljuslyktor, pallar m.m i betong. Har en "egen" stil och målar en del av föremålen med rost, koppar och andra metallfärgen.
Min man jobbar med hantverk i trä. Han använder framförallt gammalt virke (150 år gammalt eller ännu äldre virke). Han tillverkar bl.a. pallar, bänkar och hängare.

Mariannelunds Karamellkokeri
Varmt välkommen till Mariannelunds Karamellkokeri! Vi är ett anrikt gammalt familjeföretag i godisbranschen. Vår tillverkning sker efter hantverksmässiga metoder och gamla, hemliga recept.
Företaget har funnits sen 1929, och vi har ett 25-tal olika sorters karameller,chokladbollar, klubbor och annat smågodis. Vi tillverkar även vår populära senap efter eget recept.

http://www.karamellkokeri.se/

Matsbosmilo och Virkkulla
Vi heter Birthe och Amanda och vi gillar att sticka och virka.
På julmarknaden kommer vi att sälja handstickade/virkade barn/baby/dockkläder och lite annat som små barn kan behöva och även tycka om att leka med.

Mimmi Design
Jag formger kläder i linne för alla som känner glädje av att klä sig färgglatt och personligt. För mig är skapandet snarare en livsstil än flyktig trend. Därför är det också en sann lycka när kunden hittar sitt personliga plagg och ofta kommer tillbaka och förnyar garderoben. Inspirationen hämtar jag från stillheten i naturen, fågelkvitter, familjen, färgerna och glädjen att få skapa med mina händer. Så kom hit, Du också, för att ta del av det tidlösa linnets olika strukturer och alla inspirerande färger i en jordnära och konstnärlig kollektion.

http://www.mimmidesign.se

Nockeby bageri
Nockeby bageri erbjuder fantastiskt goda bullar, bröd och croissanter i en miljö som känns som ett modernt vardagsrum. Här stannar man gärna länge och njuter! Croissanter, pain au chocolate, bullar och bröd, allt är ekologiskt.

https://www.instagram.com/nockeby_bageri/

Oakyisland Interior 
Vi är verksamma med vår webbutik Oakyisland.se samt inom inredning av privata och offentliga miljöer.
Alla produkter och leverantörer som finns i vår webbutik är utvalda av oss och präglas av favoriter som vi själva använder i vårt hem. Hos oss hittar ni kända varumärken i kombination med mindre kända som ni bara kan hitta här. Det jag säljer är exklusiva egenproducerade textilier såsom kuddar, necessärer, julstrumpor, anslagstavlor.

http://oakyisland.mysitoo.com/

Oviken Ost
Familjen Åkermo hälsar Dig välkommen till Oviken Ost!
Oviken Ost driver ett gårdsmejeri som gör ost och andra mejeriprodukter av får, och komjölk. Fårmjölken kommer från våra egna mjölkfår medan komjölken köps in från en närbelägd gård. De flesta av ostarna görs på opastöriserad mjölk då mjölkråvaran är av högsta kvalitet. Gården heter Åkern och har varit i släken Åkermos ägo sedan 1350-talet

http://www.ovikenost.se/

Persson´s bigårdar
Under 15 års tid har vår familj bedrivit småskalig biodling på Mälaröarna, 2 mil väster om Stockholm. Den rena naturen och kombination av skog, åkrar och vatten ger optimala förutsättningar för våra bin.
Idag säljs våra produkter i utvalda butiker i Stockholm.

http://www.perssonsbigardar.se/

Recolo
Här hittar ni krämer och salvor och oljor till alla era behov. Bas för alla krämer är bivax, cetylalkohol, MF-fett, sheasmör, solrosolja, veefett och vetegroddsolja. Bas för salvorna är bivax, olivolja och vetegroddsolja. Därefter tillsätts de eteriska oljorna vars unika egenskaper används för att uppnå önskad effekt. Individuella önskemål och beställningar kan självklart tillgodoses, det är bara att fråga vad som kan passa just Dig.
http://www.recolo.se/#/home

Susannes Smycken
Susanne gör egendesignade glassmycken i fusingteknik. Det finns bara ett av varje smycke. Susanne gör även kakfat, bröllopssmycken och även herrsmycken så som manschettknappar med handgjorda glasstenar.

www.susannes-smycken.se

Sussies Kransgrönt
Dörrkransar, ljuskronor, granhantverk

VARGBO Hantverk & Heminredning
Jag heter Kerstin Alm och är hemmahörande i Västerås. Jag har ett brinnande intresse för heminredning som jag arbetat med i ca 25 år i egen butik.
På årets julmarknad erbjuder jag hantverk i form av handdrejad keramik, smide, ulltavlor, prydnadsfår av fårskinn, ull och skinn. Handsydda konstverk i form av kuddar. Ullplädar samt fårskinn av Gotlandsfår och ett litet sortiment av Skultuna Mässing.

XS SM MD LG